Nettet flommer over av informasjon. Det er vanskelig å holde seg orientert og å skille ut den gode informasjonen. De bloggene som dominerer nyhetsbildet er dessverre både minst viktig og har mest påvirkning.

Det er ikke så mange store personlige blogger i Norge knyttet til temaene arbeidsliv, rekruttering og jobbsøking. De fleste er i en eller annen form knyttet til bedrifter, enten det er store selskap eller enmanns konsulentselskap.

Jeg har her valgt ut en del blogger jeg selv følger innenfor områdene arbeidsliv, ledelse, motivasjon, karriere og sosiale media. Sosiale media er med fordi vi kommer ikke utenom dette området i alt vi foretar oss både i jobbsammenheng og privat.

Det er mange blogger jeg leser som ikke er med på denne listen. Og jeg håper inderlig at de som leser dette kan tipse om lesverdige blogger jeg ikke vet om.

Her er 15 viktige blogger om arbeidsliv, karriere, ledelse, motivasjon og sosiale medier som du bør lese.Click To Tweet

Rekkefølgen på denne listen er helt vilkårlig og er ingen rangering av innhold eller kvalitet. Alle bloggene tilbyr nyttig og lærerik informasjon, hver på sin måte, og til sammen gir de deg et nyansert og allsidig informasjonsbilde som jeg håper vil være nyttig for deg også. Her er listen:

 

Erik Falk Hansen – Sier det som det er

Erik har de siste årene brukt utestemme i sine omtaler av norske arbeidsgivere og bemanningsbyråer som behandler jobbsøkere med liten respekt. Sørlandsk utestemme er ikke vondt å høre på og omtalene har vært berettigede. Erik har også disrupted jobbsøkerprosessen for arbeidsledige gjennom programmene DUJSK og Jobcatcher der han røsker opp i etablerte praksiser og gir deltakerne en vinkling som faktisk gir dem jobb.

Les mer på: https://erikfalkhanseniogs.com/

 

Marius Karlsen – Helt Digital

Marius Karlsen og Helt Digital er et enmanns selskap som gir rådgivning om bruk av sosiale media. Marius har lang fartstid fra mediebransjen og sitter i Kringkastingsrådet. Hans nyhetsbrev «Ukens viktigste nyheter om sosiale medier» er Norges største i sitt slag og gir deg det du trenger å vite om endringer av funksjoner, oppkjøp og sammenslåinger, personvernskandaler og mye mer om sosiale medier i en kortfattet og lettlest form. På nettsidene finner du også interessante nyheter om sosiale medier.

Les mer på: https://helt.digital/

 

Jan Sollid Storehaug

Jan kaller seg teknologioptimist og på bloggen formidler han interessante artikler om hva som skjer eller vil komme til å skje på norske arbeidsplasser. På bloggen kan du lese om hvordan roboter, kunstig intelligens, droner, 3D-print, virtuell og utvidet virkelighet og tingenes internett vil påvirke vår hverdag både på og utenfor jobben. Og ikke minst tar Jan for seg utfordringene gründere har i Norge.

Les mer på: https://storehaug.no/blogg/

 

Arbeidsom

Dette er Manpowers bedriftsblogg, i hovedsak rettet mot kandidater og jobbsøkere, men du finner også stoff som kan hjelpe deg i den jobben du er i. Du finner fakta og meninger om ulike deler av arbeidslivet og kanskje også noen tips du kan ta med deg videre. Lesbart for alle uavhengig av om en er tilknyttet Manpower eller ikke.

Les mer her: https://www.arbeidsom.no/

 

Mere fremgang med Henrik Mærsk

Henrik kaller seg Chief Happiness Officer og på bloggen finner du inspirerende artikler som vil hjelpe deg til å finne arbeidsglede, motivasjon og inspirasjon til glede for både deg selv og de rundt deg. I artiklene finner du gullkorn som kan hjelpe deg å håndtere alle de tilsynelatende bagatellmessige men likevel utfordrende situasjonene som vi daglig møter både på og utenfor jobben.

Les mer her: http://www.merefremgang.no/blogg/

 

Edgar Valdmanis

Vil du lære noe om nettverking, LinkedIn og presentasjonsteknikk kommer du ikke utenom Edgar Valdmanis. Edgar har jobbet med kommunikasjon, markedsføring og salg i årevis og var en av de første som tok i bruk LinkedIn i Norge.

Les mer her: https://www.edgarvaldmanis.no/blog

 

Eilen Klev

Eilen Klev skriver klokt om personlig merkevarebygging og hvordan du skal få fram hva du står for og hvem du er i de situasjonene der varen du selger er deg selv. Nyttig for alle, spesielt i situasjoner der du er på jobbjakt eller skal presentere deg selv i sosiale medier.

Les mer her: https://www.eilenklev.no/blog

 

Adeccobloggen

Du gjetter vel kanskje hvem som står bak her. Artiklene er nyttige og interessante enten du er tilknyttet Adecco eller ikke. Uansett hvor du er, i eller utenfor arbeidslivet, finner du noe her. Ta til deg det du synes best passer deg og din situasjon.

Les mer her: https://blogg.adecco.no/

 

Hans-Petter Nygård-Hansen

Hans-Petter skriver om digitale og sosiale medier og er en av Norges mest populære foredragsholdere innenfor disse emnene. På bloggen får du nyheter om sosiale medier, teknologi og trender samt en del produkttester.

Les mer her: https://hanspetter.info/

 

Morten Besshø

Jeg håper ikke Morten tar det ille opp om jeg kaller ham en rebell innenfor rekrutterings- og karriereveiledningsbransjen. Sidene var opprinnelig ment for å gi karrieretips med en filosofisk vri, men artiklene tar også et oppgjør med etablerte praksiser innenfor bemannings- og rekrutteringsbransjen. Språket er røft og direkte og ingen fingre legges imellom noe sted. Mye god lesning og et viktig supplement til informasjonen som finnes andre steder. Og hver artikkel avsluttes med god musikk.

Les mer her: https://mortenbessho.com/

 

Idebanken

Idébanken er en informasjonstjeneste om inkluderende arbeidsliv. Du finner artikler om sykefravær, arbeidsmiljø, seniorpolitikk og inkludering. Sidene er finansiert av Arbeids- og sosialdepartementet og artiklene her gir gode innblikk i det offentliges syn på dagens arbeidsliv.

Les mer her: https://www.idebanken.org/

 

Gry Sinding

Gry skriver om emner som emner som er nyttige enten du er (eller vil bli) gründer, eller kun vil få det beste ut av den jobben du har. Gry mener du kan skape din drømmejobb uavhengig om du jobber for deg selv eller for andre og hun har inspirerende artikler og treningsprogram som hjelper deg på vei.

Les mer her: http://www.grysinding.no/blogg/

 

Ståle Lindblad

Ståle er gründer, foredragsholder og daglig leder i Areca som hjelper bedrifter med verdiskapning i sosiale media. På bloggen deler han sine meninger om bedrifters bruk av sosiale media og det er nyttige, tankevekkende og lærerike betraktninger og informasjon han kommer med. Nyttig, enten du har å gjøre med sosiale media i jobbsammenheng eller bare vil bygge ditt personlige varemerke.

Les mer her: http://www.stalelindblad.no/

 

Senter for seniorpolitikk

Senter for seniorpolitikk er et kompetansesenter som arbeider med stimulering og utvikling av god seniorpolitikk i arbeidslivet. På bloggen kommenterer de forskjellige problemstillinger knyttet til 50+ generasjonens tilstedeværelse i arbeidslivet.

https://www.seniorpolitikk.no/blogg

 

Øyvind Jacobsen

Øyvind er daglig Leder og rådgiver i Leadify og på bloggen skriver han om ledelse, marked, salg og utvikling. God og inspirerende lesning enten du er leder eller ikke.

https://oyvindjacobsen.com/

 

Dette er kun et utvalg av hva som finnes der ute. Men informasjonen du finner på de utvalgte bloggene er relevant, oppdatert, fritt tilgjengelig og ikke minst nyttig og inspirerende.

Og som sagt tar jeg gjerne imot tips om andre gode blogger som trenger å fremheves.

Viktig: Jeg har ingen forretningsmessige forhold til noen av disse bloggene. Noen av aktørene kjenner jeg personlig, andre befinner seg i mer perifere deler av mitt nettverk. Ingen personlige relasjoner har påvirket utvalget – kun kvaliteten på innholdet. Mange av disse bloggene selger noe som en del av innholdet på nettsidene. Et av utvalgskriteriene for denne listen er at de tilbyr nyttig informasjon fritt tilgjengelig for alle besøkende uten krav til registrering eller kjøp. Jeg får heller ikke noe godtgjørelse for å lede deg til disse bloggene om du skulle velge å kjøpe tjenester eller produkter fra dem. Sånne ting er viktige å si i dagens jungel av skjult reklame i blogger.

Artikkelen er stengt for kommentarer. Vil du  kommentere direkte til meg kan du bruke skjemaet på kontaktsiden. Jeg vil svare så fort jeg kan. Jeg setter også pris på om du deler artikkelen på sosiale medier.

0 Shares
Tweet
Share
Share