Jeg må med skam innrømme at denne bloggen har blitt forsømt en god stund. Det er det samme som skjer med mange bloggere, man går litt tom. Og så går dagene og plutselig er det en måned siden siste oppdatering. Så er det to måneder. Så et halvt år.

Innimellom skrives det litt artikler, men de blir liggende halvferdig og når de tas fram igjen har de mistet aktualiteten og går i papirkurven.

Det er ikke det at det ikke har vært noe å skrive om. Temaene jeg skrev om tidligere er fortsatt like aktuelle. Og de opptar meg like mye.

Som blogger kan det være lett å komme bakpå. Plutselig har det gått måneder siden siste post.Click To Tweet

Det er heller ikke det at ingen besøker bloggen. Det er nemlig en jevn liten strøm av lesere som kommer helt av seg selv, og innimellom får jeg henvendelser der folk spør om ikke jeg har tenkt å skrive noe igjen.

Og det har jeg tenkt nå.

Men siden jeg vil gjøre det skikkelig når jeg først restarter dette prosjektet, satte jeg likegodt av påsken til en total redesign av hele bloggen. Ikke fordi det var dårlig slik det var – det var egentlig fullt brukbart. Men designtrender endrer seg og på de tre årene som har gått har mye skjedd. (Noe jeg har brukt som en unnskyldning for den egentlige grunnen som er at jeg liker å sitte og dille med sånne ting).

Så en helt ny flat design er utformet. Basert på en gjennomtenkt fargepalett og konsekvent bruk av denne har alle artikler fått ny grafikk, ny logo er utformet og alt er satt sammen etter beste evne for å gi en god leseopplevelse.

Layout og presentasjon er endret og ting som forkludrer det visuelle er fjernet. Inspirasjon er hentet fra de beste i bransjen og satt sammen på min egen måte for å skape mitt eget uttrykk. Jeg håper det har blitt bra.

All grafikk er nå egenprodusert for å passe det visuelle uttrykket. Designelementer hentes fra Flaticon, tilpasses fargepaletten og settes sammen til illustrasjoner som matcher innholdet så godt som mulig. Men å lage ny grafikk på alle artiklene tok noen dager mer enn jeg hadde tenkt.

På den tekniske siden er det byttet tema og Newspaper fra TagDiv har fått vike plassen for Divi fra Elegant Themes. Fremdeles ligger WordPress i bånn og sidene ligger hos Domeneshop som i alle år har levert god kvalitet.

Å bytte designtema på en etablert blogg er langt fra en en-klikks operasjon.Click To Tweet

I tillegg har alle artikler blitt gjennomgått innholdsmessig, noen har blitt fjernet fordi de hadde mistet poenget med tiden som har gått og noen har fått små men nødvendige oppdateringer og justeringer. Men i det store og hele er innholdet i artiklene det samme som før og endringene er knapt merkbare.

Nye artikler ligger klar for publisering og de blir publisert etter påske. En om gangen, og fortsatt med ujevnt mellomrom men nå skal det i hvert fall bli en antydning til kontinuitet over det hele.

Når bloggen nå går ut av oppdateringsmodus og inn i live-status igjen er det fortsatt noen småting som mangler. Men hvis du ikke er en webdesign-nerd vil du neppe oppdage det. Det går ikke å vente med relansering til alt er perfekt. Da blir det aldri noen relansering. Resten får fikses etter hvert.

Du kommer til et punkt der du må velge: Lansere bloggen nå, med noen småfeil som kan fikses underveis, eller vente til alt er perfekt og aldri lansere i det hele tatt.Click To Tweet

Det er også lagt en plan for hvordan besøkende skal finne denne bloggen. Det jobbes med forbedring av søkemotoroptimalisering for å forbedre tilstedeværelsen på Google. Sosiale profiler er også oppdatert (foreløpig kun LinkedIn og Twitter) for å matche den visuelle profilen på bloggen, alt for å skape et godt helhetsinntrykk.

Så nå er tidspunktet kommet. Sidene er live og det er fremdeles noen dager igjen av påsken til å nyte det gode været.

Artikkelen er stengt for kommentarer. Vil du  kommentere direkte til meg kan du bruke skjemaet på kontaktsiden. Jeg vil svare så fort jeg kan. Jeg setter også pris på om du deler artikkelen på sosiale medier.

0 Shares
Tweet
Share
Share