I dag tidlig våknet jeg med en åpenbaring. Det var et ord jeg hadde lett etter lenge som plutselig hadde kommet til meg. Et ganske enkelt adjektiv som ville passet perfekt i en bestemt sammenheng.

Men siden det var søndag sovnet jeg igjen, og da jeg våknet på nytt var ordet borte. Jeg visste at jeg hadde kommet på et ord, men hvilket det var ante jeg ikke. Og det har ikke kommet tilbake til meg.

Jeg har min trofaste Moleskine som er med meg nesten overalt for gammeldagse analoge notater. Den lå ikke på nattbordet. Nå pleier den ikke ligge der heller, for der ligger iPhonen med allverdens notatapper.

Viktigheten av å notere gode ideer med en gang kan ikke undervurderes. Å glemme fra et øyeblikk til et annet behøver ikke bety at du er verken glemsom eller distre. Det betyr rett og slett at du er som de fleste andre.Click To Tweet

Viktigheten av å notere gode ideer med en gang kan ikke undervurderes. Å glemme fra et øyeblikk til et annet behøver ikke bety at du er verken glemsom, distre eller har begynnende sykdommer. Det betyr rett og slett at du er som de fleste andre.

Snakker du med reklamefolk, forfattere, gründere eller representanter for nesten en hver annen yrkesgruppe vil du få høre om viktigheten av å notere. Og ser du til historien vil du finne mange eksempler på forretningsideer og oppfinnelser som har oppstått på servietter eller andre papirbiter som var for hånden.

Siden jeg prøver hardt å være digital har jeg mange apper som skal gjøre huskejobben lettere. Jeg bruker Evernote som oppsamling og arkivering av notater, og innimellom også for å notere direkte. Evernote er imidlertid notatappenes UNIX. Fantastisk men litt komplisert.

I tillegg bruker jeg Wunderlist til både to-do lister og til å emnekategorisere bokmerker fra nettet og mye annet jeg må huske. Enkel og brukervennlig, men nå er de kjøpt av Microsoft så jeg er litt bekymret for framtiden.

Finner jeg en artikkel jeg vil ta vare på i en avis eller et blad, har jeg flere apper som kan scanne denne til PDF og lagre den på ønsket sted i skyen. Og er du heldig fungerer OCR-funksjonen som den skal, slik at det blir en søkbar tekst ut av det.

Av og til knipser jeg bare et bilde om det er kun et utsnitt av noe jeg vil huske. Eller jeg noterer kjapt i den innebygde notatappen på iPaden eller iPhonen. Den er egentlig ikke så ille selv om det finnes mange alternativer.

De gode ideene kommer alltid når du mist venter det.Click To Tweet

Jeg er også en flittig bruker av gule lapper, som enten ender opp innlimt i Moleskinen, eller avfotografert og arkivert i Evernote. Hvordan du velger å gjøre dette er opp til deg, mulighetene er uendelige.

Men ikke regn med at ideene kommer mens du sitter og jobber med det du trenger dem til. En av mine beste ideer kom i en sterkt trafikkert rundkjøring. Jeg måtte stoppe like etter og notere mens ideen var friskt i minne. På veiskulderen på en godt trafikkert motorvei.

De gode ideene kommer alltid når du mist venter det, og da må du være forberedt til å ta vare på dem.

Artikkelen er stengt for kommentarer. Vil du  kommentere direkte til meg kan du bruke skjemaet på kontaktsiden. Jeg vil svare så fort jeg kan. Jeg setter også pris på om du deler artikkelen på sosiale medier.

0 Shares
Tweet
Share
Share