Om Jørn Haugland

– og litt om denne bloggen.

Disse sidene ble laget for å kunne kommentere arbeidslivet generelt samt rekrutteringsvirksomhet og karriereveiledning spesielt, men de kan godt utvikle seg til å omfatte andre mer eller mindre relaterte emner.

Det hele startet med at jeg publiserte noen artikler på LinkedIn Pulse, og da disse ble voldsomt godt mottatt tok jeg i 2015 skrittet fullt ut og ble en blogger. Jeg vet ikke hvilken farge denne bloggen har, men den er ihvertfall ikke rosa.

Jeg brenner for bruk av etikk, folkeskikk og god kommunikasjon i rekrutteringsprosesser og for verdsettelse av personlig egnethet
og realkompetanse i de samme prosessene.

Jeg er opptatt av at folk som står foran korsveier i karrieren skal få råd og veiledning som er tilpasset dem og den situasjonen de er i, istedenfor utelukkende fokusert på å tilfredsstille maskineriet de møter.

I tillegg er jeg opptatt av omdømmebygging for både bedrifter og enkeltpersoner, spesielt i forbindelse med bruk av internett og sosiale medier, men også i møtet mellom bedrifter og enkeltpersoner.

Jeg har en lang og variert yrkeskarriere bak meg der de fleste årene har vært innenfor bemanningsvirksomhet. Men jeg har også vært selvstendig næringsdrivende innen HMS/internkontroll, og tidligere også drevet med B2B direktesalg.

Jeg var en del av teamet som tok et av landets ledende bemanningsbyråer gjennom internettets barndom og fikk mulighet til å definere og bygge bransjeløsninger som den gangen var blant det beste som fantes.

I mange år har jeg jobbet med å rekruttere ingeniører og spesialister innenfor tekniske disipliner til selskaper innen olje og gass.

Jeg har vært ansatt hos vestlandes største forhandler av Solifer og Polar bobiler og campingvogner der jeg jobbet med ettermarked, kvalitetssikring, markedsføring, forretningsutvikling, salg, internett og sosiale medier og mye annet.

Nå er jeg selvstendig næringsdrivende og gjennom firmaet Igang Kompetanse hjelper jeg bedrifter med blant annet rekruttering, HMS og internkontroll, nettsider, bedriftsblogg og sosiale medier.

Jeg er halvt Vestlending og halvt Listelenning og bor i Bergen.

Jeg har vært på internett siden 1995 og var en flittig bruker av bulletin boards før det. Dette er langt fra den første nettsiden jeg har laget, så jeg må innrømme at nettsidebygging, design, WordPress, søkemotoroptimalisering og sånt er blitt en hobby.

Jeg blogger som privatperson, og bloggen gir ikke uttykk for synspunkter knyttet til eller på vegne av tidligere, nåværende eller eventuelle fremtidige arbeidsgivere. I dagens medieverden er dette imidlertid en meningsløs påstand, siden uttalelser fra meg som privatperson ikke vil kunne skilles fra hva eller hvem jeg representerer i en profesjonell sammenheng. Derfor vil jeg prøve å formidle meninger og synspunkter jeg kan stå inne for uansett i hvilken sammenheng jeg må svare for dem.

Om noe du finner på bloggen engasjerer eller provoserer deg, eller du av andre grunner har lyst på en prat er du velkommen til å ta kontakt. (Det samme gjelder om du ikke vet hva en Listelenning er og har lyst å finne det ut).

Kommentarer
Ønsker du å kommentere innleggene må du finne deg i å gjøre det under fullt navn. Jeg forbeholder meg retten til å slette anonyme innlegg, innlegg under falsk identitet eller innlegg jeg ut fra mine egne kriterier finner støtende, provoserende eller usaklige.
Kritiske kommentarer, forfriskende uenighet eller andre kommentarer med et saklig innhold er derimot velkomne.
Alle førstegangskommenterende vil måtte finne seg i å bli godkjent før første kommentar publiseres. Deretter er det fritt fram.